Dopraženo! Premium El Salvador anaerobic orange bourbon 250 g
Podrobný popis
Prémiová výberová arabica zo stredoamerického Salvadoru. Ide o tmavšie praženú kávu, ktorá je bohatá na vône a arómy. Prvotná chuť, ktorá sa prejaví, je ľahko ovocná, následne prechádza do marcipánu a sladkej dochuti.
Prečo anaeróbne spracovanie?
Anaeróbne spracovanie je jednou z najnovších metód spracovania kávy a postupne si táto káva získala obľubu medzi naozaj špičkovými kávami. Anaeróbny proces je podobný premytému procesu, ale fermentácia sa prevádza v úplne uzatvorených nádržiach zbavených kyslíka. To má za následok docielenie jedinečnej chuti a vône kávy. Napríklad Premium El Salvador orange bourbon už pri otvorení sáčika vonia po marcipáne.
Ochutnajte našu výberovku
Nazov kávy: El Salvador Anaerobic Orange Bourbon – Finca el Gobiado
Farmár: Fernando Alfaro – Finca El Gobiado
Odroda: Orange Bourbon
Metóda spracovania: naturálna s anaeróbnou fermentáciou trvajúcou až 96 hodín
Nadmorská výška pestovania: 1250–1400 m n.m.
Región plantáže: región Apeneca-Llamatepec, obec Ataco
Veľkosť farmy: 13,3 ha
Zber: november až marec
O Farme
Farma El Gobiado bola založená už v polovici 19. storočia, kedy predok súčasného majiteľa, Antonio José, získal prístup k pôde, na ktorej začal produkovať kávu. Jeho snaha a vízia nebola rodinou opustená, naopak rodina v nej pokračuje. Súčasný majiteľ Fernando Alfaro je už niekoľkátou generáciou, ktorá sa venuje pestovaniu kávových zŕn v oblasti Apeneca-Llamatepec.
El Gobiado sa nachádza v srdci chránenej oblasti, tzv. „stredoamerický biologický koridor“. Táto oblasť spája jednotlivé chránené celky, a kladie si za cieľ prepojiť rozvoj oblasti s udržateľnosťou. S rastom množstva pôdy premenenej z prírodných tropických regiónov na poľnohospodárske bola potreba zaistiť ochranu a konzerváciu miestneho prostredia. Tento koridor je totiž domovom veľkého množstva zvierat, ktoré tu žijú alebo migrujú touto oblasťou, najčastejšie ide o vtákov.
Káva z rodinnej farmy El Gobiado je pestovaná primárne v tieni, avšak je schopná byť vystavená aj slnečnému svitu. Táto skutočnosť zaisťuje pomalšie, ale rovnomernejšie dozrievanie kávových zŕn.
Praženie kávy
Aby sme získali z tejto kávy čo najviac prirodzených chutí, upražili sme kávu na stupeň city roast (tmavší). Vďaka špecifickosti tejto kávy sa ale aj pri tmavšom pražení prejavuje ovocnosť, ktorá sa následne mení v jemnú sladkosť.
Dodatočné parametre
Kategória: | Káva |
---|---|
Záruka: | 2 měsíce |
Chuť: | hořká |
příprava: | espresso, ristretto |
typ: | jednodruhová výběrová arabika |
Velikost balení: | 250 g |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.